sobota 9. května 2015

Kuřecí stehna s dušenou zeleninou v pomalém hrnci

Rychlých receptů z kuřecího masa není nikdy dost :-) Tento patří mezi ně. Pouze maso a zelenina. K tomu výborná příloha a jednoduchý oběd je na světě. Množství surovin si upravte dle vlastní potřeby.

2 kuřecí stehna
2 lžíce oleje
2 lžičky grilovacího koření
mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice, brokolice, květák)
1 cibule
sůl, pepř
opečené brambory na přílohu

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a jemně osolíme. V oleji rozmícháme grilovací koření a potřeme ním kuřecí stehna. Dno pomalého hrnce vymažeme máslem, přidáme mraženou zeleninu, cibuli, jemně osolíme, posypeme grilovacím kořením a vložíme na ni kuřecí stehna. Můžeme podlít cca 40 -50 ml vody, aby se zelenina v hrnci nepřichytla a přidat malý kousek másla. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3,5h. 

Doporučení:
- uvedené suroviny stačí na 2 porce
- s vodou na podlití to nepřehánějte, ať zelenina neplave zbytečně ve vodě
- zeleninu lze samozřejmě použít i čerstvou (paprika, mrkev, pórek, brokolice)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat