Hovězí závitky se sýrem v pomalém hrnci

Zase mě přepadl problém, co budu dnes vařit. Nakonec jsem použila zásoby "co dům dal" a udělala plněné závitky, které mě mile překvapily. Šťávičku umí pomalák bezkonkurenčně, takže jsme si moc pochutnali jako při nedělním obědě.

300 g hovězího zadního masa
1 cibule
1 vejce
tvrdý sýr
máslo
hořčice
voda
sůl
pepř
rýže na přílohu

Cibuli si nakrájíme na jemno, 3/4 z ní dáme na dno pomalého hrnce, zbytek využijeme do závitků. Hovězí maso si nakrájíme na plátky, dle potřeby naklepeme. Z obou stran maso osolíme, opepříme a po vrchu potřeme hořčicí. Přidáme kousek uvařeného vajíčka, 2 malé širší plátky tvrdého sýra a trochu nakrájené cibule. Vše pěkně zabalíme, aby se závitek nerozpadal. Takto připravené závitky vložíme do pomalého hrnce, podlijeme vodou tak, aby byly závitky cca 0,5cm ponořené. Přidáme 3 malé kostičky másla a hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8h nebo na 3,5-4h. Pokud máme možnost, v polovině vaření závitky otočíme. Dle potřeby dolijeme trochu vody, aby bylo více šťávy, nakonec dochutíme. Podáváme nejlépe s vařenou rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3 porce
- do závitků můžete zabalit cokoliv - zeleninu, párek,...
- šťávu z masa není potřeba ničím zahušťovat
- ideální je spojit závitky jehlami, já použila potravin. provázek

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky