neděle 17. května 2015

Vepřové na kari s mrkví v pomalém hrnci

Ráda často při vaření zkouším různé kombinace masa a zeleniny. Dnes padla volba na mrkev a vepřové, známou úpravu masa. Jako malá jsem dušenou mrkev nesnášela, s následujícím receptem ale nemám nejmenší problém. Jde totiž o velmi zajímavou chuť kari, mrkve, cibule a kečupu. Však to zkuste a uvidíte.  

500 g vepřové kýty
1 cibule
2 mrkve
4 lžíce jemného kečupu
kari koření
sůl
pepř
drcený kmín
voda
(olej)
rýže na přílohu

Cibuli nakrájíme na kostičky a pro urychlení vaření ji osmahneme na oleji. Poté k ní přidáme okořeněné maso nakrájené na kostky (sůl, pepř, špetka kmínu, kari), aby se zatáhlo. Pokud vaříte na I. stupeň, tento krok vynechte a na dno pomalého hrnce vložte vše syrové. Jakmile je cibulka osmahnutá a maso zatáhnuté, směs vložíme do pomalého hrnce, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a zalijeme cca 2dcl vody se 4 plnými lžícemi kečupu. Vše promícháme. Hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 3,5 - 4h. Jakmile je vše měkké, dle potřeby dochutíme či naředíme a podáváme s rýží.

Doporučení:
- množství surovin stačí na.....
- pokud nemáte rádi kečup, použijte místo něj smetanu
- místo kečupu lze použít drcená konzervovaná rajčata

POSTUP PŘÍPRAVY:




Žádné komentáře:

Okomentovat