středa 23. listopadu 2016

Krkovice na cibulce a mixu fazolí v pomalém hrnci

Občas si dám ráda luštěniny. Asi by bylo dobré je konzumovat častěji, ale jednou za čas mi to stačí :-) Dnes na ně došlo při obědě, kdy jsem nakombinovala maso s bílými a červenými fazolemi. Podobný recept už jsem dělala, ale tento je ještě jednodušší. Věřím, že i vy ho třeba využijete při hledání rychlého receptu. 

800 g vepřové krkovice
4 menší cibule
2 červené papriky
1 plechovka bílých fazolí
1 plechovka červených fazolí (v nálevu)
1 lžíce hladké mouky
sladká paprika
sůl
pepř
voda
brambory nebo chléb na přílohu

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vložíme ji do pomalého hrnce. Poté nakrájíme očištěné maso na menší kostky a jemně osolíme a opepříme, přidáme k cibuli. Maso promneme se sladkou paprikou a přidáme na nudličky nakrájenou červenou papriku. Vše podlijeme vodou tak, aby bylo maso ze 2/3 ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na 4-5h (já pomalila 5h a bylo to akorát). Záleží samozřejmě na množství surovin a masu. Hodinu před koncem vaření přidáme slité fazole bez nálevu. Dále smícháme trochu vody s hladkou moukou a směs zahustíme, necháme řádně povařit. Dle potřeby dochutíme a podáváme s bramborem nebo čerstvým chlebem. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- směs můžeme zahustit i ovesnými vločkami
- lze využít i jinou zeleninu (bílou papriku, atd.)

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat