sobota 5. listopadu 2016

Vepřová roláda plněná zeleninovou nádivkou v pomalém hrnci

Ráda v kuchyni experimentuji, takže dnes když se mi naskytla možnost využít krásný kus vepřové kýty. Došlo na roládu, kterou jsem naplnila zeleninou. Zkusila jsem využít nádivku, kterou dělám se slaným štrůdlem a byl z toho moc dobrý oběd :-) 

800 g vepřové kýty
1/2 malého celeru
1 velká mrkev
1 cibule
100 g slaniny
2 vejce
máslo
voda
kečup
máslo
hovězí vývar na podlití
hladká mouka
sůl
pepř
brambory na přílohu

Nejdříve si připravíme nádivku. Najemno nastrouháme mrkev a celer. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle s nastrouhanou zeleninou. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme chvíli osmahnout. Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vajíčky, která jsme jemně osolili a opepřili.  Poté si připravíme maso. Očištěný a omytý plát kýty jemně naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme směsí. Maso smotáme do rolády a buď stáhneme "párátky" nebo převážeme provázkem, aby náplň nevylezla ven. Roládu obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme na pánvi, aby se maso zatáhlo. Takto připravené maso vložíme do pomalého hrnce, podlijeme půl deci vody a přidáme 2 kousky másla. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 8-9h nebo na II. stupeň na 5-6h. (Já pomalila 9h na I. stupeň a bylo to akorát - příště bych asi dělala závitky každý zvlášť, aby bylo masíčko opravdu poctivě"upomalené"). Pokud máte rádi hodně zeleniny, můžeme k masu přidat nahrubo nastrouhanou zeleninu. a podlít vodou. Já ji k masu dala a v sósu chutnala fajn. Ke konci vaření přidáme k sósu 2 lžíce kečupu. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- maso je možné dochutit i grilovacím kořením nebo gyrosem, ať má "šmrnc"
- kečup dejte opravdu až nakonec, ať se zbytečně nevaří...

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat