Fazolový kotlík v pomalém hrnci
"Co já těm chlapům uvařím?", říkám si. Na stavbu potřebuju ukuchtit vždycky něco výživného a navíc dobrého. Pořádný kus masa je ideální :-) Dala jsem do pomalého hrnce flák masa + "co dům dal" a vzniklo z toho výborné jídlo z luštěnin, zeleniny i masa. Věřím, že bude kotlík chutnat i vám.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivd9iv4m1lmiQZmRH7HfpnpCeNbFywnH8D0Cv2V7UMzRW0Wnh7g1Bpo2EiNo-KzmOlaGtFmLiyq4qEBwiCjwem5TRGgxXRhFeMh1zTWUXpDSi18RJOpGA45wSxGhlGlIqRw6DbVURKirrZ/s320/kotlik1.jpg)
2 cibule
1 velká mrkev
2 červené papriky
1 bílá paprika
150 g kukuřice
200 g loupaných rajčat
200 g bílých fazolí v rajčatové omáčce
200 g červených fazolí
oregano
bazalka
sůl
pepř
voda
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
chléb či těstoviny na přílohu
Nakrájejte cibuli, papriky a mrkev na kostičky či plátky. Vložte vše pokrájené na dno pomalého hrnce. Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete, okořeňte oreganem a bazalkou. Maso přidejte k zelenině v PH a podlijte vodou tak, aby bylo téměř ponořené. Zapněte PH na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3-4h. Zhruba po 3h vaření přidejte loupaná rajčata, bílé a červené fazole a kukuřici (pro urychlení vaření lze použít konzervovanou zeleninu). Nakonec rozmíchejte lžíci mouky ve vodě a ještě v PH půl hodiny povařte. Dle potřeby dosolte a podávejte nejlépe s chlebem, hodí se k tomuto jídlu nejvíce!
DOPORUČENÍ:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- oregano a bazalku do masa vmasírujte a pokapejte troškou oleje či rozpuštěného sádla
- místo konzervované zeleniny můžete uvařit luštěniny, rajčata a kukuřici zvlášť
- kukuřice nedávejte více než je uvedeno, zbytečně by jídlo osladila
POSTUP PŘÍPRAVY:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEha5xt1gdCXftjGdbCHqjEq6cuSD9am8r879Mj5VeX8ylcBxndeuUdJDc69WghUECLhd5Uz00GpjGJUOBwawUpmPuwSDnKiypGwvI4ygd3AQXR9AIDSS-MRwsgeRglvf8sAUA87-hfql_k9/s1600/kotlikvse1.jpg)
Komentáře
Okomentovat