Trhané maso jsem zkoušela jen jednou. Recept s lehkou marinádou, najdete na odkazu Trhaná vepřová kýta. Dnes došlo na pomalení pořádné flákoty masa. Měla jsem necelé kilo krkovice, tak jsem udělala silnou marinádu a naložila maso přes noc. Už ta vůně mluvila za vše, bude to super 😏 Maso jsem dala do hamburgerů, ale určitě ji můžete zkusit třeba v tortille se zeleninou.
800 g vepřové krkovice
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce kečupu
2 lžičky soli
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1/2 lžičky skořice
1 lžička worchestru
špetka pepře
špetka chilli
voda
Ze všech uvedených surovin vytvoříme "pastu", kterou pořádně promícháme, aby se vše spojilo. Potom očištěné maso marinádou potřeme, promasírujeme, ať se pasta dostane opravdu všude. Maso necháme ideálně přes noc nebo klidně i celý den odležet. Čím déle, tím lépe. Maso dopředu není třeba solit! Marináda vše zařídí 😉 Poté dáme namarinované maso do pomalého hrnce. Podlijeme 100 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I.stupeň na 9 h nebo na II. stupeň na 5-6 h. Vše záleží na množství masa. Já pomalila 9 h na I. stupeň. Jakmile je maso měkké, natrháme ho vidličkou a přilijeme trochu uvařené vody (fakt jen maličko), která se s masem spojí a vytvoří více šťávy. Masem naplníme hamburgery, "vytuníme" třeba slaninou a podáváme se zeleninou, hranolky nebo jinou přílohou.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 10 porcí
- maso je výborné i v tortille nebo pitta chlebu se zeleninou
- nebojte se opravdu pikantní marinády, maso ochutí krásně i zevnitř
- místo sušeného česneku můžete použít i čerstvý
- k chilli je možné přidat i sladkou chilli omáčku
POSTUP PŘÍPRAVY:
Zdravím, vypadá to moc dobře. Vařím podle vašich receptů už déle a vždy mi chutnalo. Moc děkuji že sem dáváte recepty. Mějte se pěkně
OdpovědětVymazatTaké zdravím a moc děkuji za pochvalu :-) Pomalý hrnec je super pomocník a těší mě, že jsou mé recepty inspirací.
VymazatVýborná večeře, dali jsme do tortily. Nemělo to chybu. Doporučuji vyzkoušet, určitě budu dělat znovu 👍. Děkuji za inspirace
OdpovědětVymazatSkvělé, že chutnalo. Využít se dá právě do hambáčů nebo tortil. Díky za pochvalu a těším se na další reakce u jiných receptů. Hezký den. PH
VymazatVýborné!
OdpovědětVymazatSuper, že chutnalo :-)
VymazatDelicious recipe! I loved how easy it is to make pulled pork in a slow cooker 🍖👌 Thanks for sharing! webite designer in bhaynder
OdpovědětVymazat