Trhané vepřové maso v pomalém hrnci

Trhané maso jsem zkoušela jen jednou. Recept s lehkou marinádou, najdete na odkazu Trhaná vepřová kýta. Dnes došlo na pomalení pořádné flákoty masa. Měla jsem necelé kilo krkovice, tak jsem udělala silnou marinádu a naložila maso přes noc. Už ta vůně mluvila za vše, bude to super 😏 Maso jsem dala do hamburgerů, ale určitě ji můžete zkusit třeba v tortille se zeleninou. 


800 g vepřové krkovice
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce kečupu
2 lžičky soli
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1/2 lžičky skořice
1 lžička worchestru
špetka pepře
špetka chilli
voda


Ze všech uvedených surovin vytvoříme "pastu", kterou pořádně promícháme, aby se vše spojilo. Potom očištěné maso marinádou potřeme, promasírujeme, ať se pasta dostane opravdu všude. Maso necháme ideálně přes noc nebo klidně i celý den odležet. Čím déle, tím lépe. Maso dopředu není třeba solit! Marináda vše zařídí 😉 Poté dáme namarinované maso do pomalého hrnce. Podlijeme 100 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I.stupeň na 9 h nebo na II. stupeň na 5-6 h. Vše záleží na množství masa. Já pomalila 9 h na I. stupeň. Jakmile je maso měkké, natrháme ho vidličkou a přilijeme trochu uvařené vody (fakt jen maličko), která se s masem spojí a vytvoří více šťávy. Masem naplníme hamburgery, "vytuníme" třeba slaninou a podáváme se zeleninou, hranolky nebo jinou přílohou.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 10 porcí
- maso je výborné i v tortille nebo pitta chlebu se zeleninou
- nebojte se opravdu pikantní marinády, maso ochutí krásně i zevnitř
- místo sušeného česneku můžete použít i čerstvý
- k chilli je možné přidat i sladkou chilli omáčku

POSTUP PŘÍPRAVY:





Komentáře

  1. Zdravím, vypadá to moc dobře. Vařím podle vašich receptů už déle a vždy mi chutnalo. Moc děkuji že sem dáváte recepty. Mějte se pěkně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také zdravím a moc děkuji za pochvalu :-) Pomalý hrnec je super pomocník a těší mě, že jsou mé recepty inspirací.

      Vymazat
  2. Výborná večeře, dali jsme do tortily. Nemělo to chybu. Doporučuji vyzkoušet, určitě budu dělat znovu 👍. Děkuji za inspirace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé, že chutnalo. Využít se dá právě do hambáčů nebo tortil. Díky za pochvalu a těším se na další reakce u jiných receptů. Hezký den. PH

      Vymazat
  3. This blog on "Trhané vepřové maso v pomalém hrnci" is fantastic! I loved it! So informative and well-written! Great job! Aashirwad Creation Georgette Gown Dupatta Set for Women

    OdpovědětVymazat
  4. Great read! 😋 Loved how this blog shares delicious slow pot recipes like shredded pork. Perfect for cozy nights! 🍲

    Packers and Movers in Thanisandra

    OdpovědětVymazat
  5. Deliciously tender shredded pork cooked to perfection in the slow pot! A savory delight for any meal. 🍖😋

    Packers and Movers in Rajkot

    OdpovědětVymazat
  6. This blog on pulled pork in a slow cooker is fantastic! I loved it. Hair Transplant Results

    OdpovědětVymazat
  7. This blog on "Slow Cooker Pork Shoulder" is fantastic! Best event planners in Kanpur

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky