Hořčicová omáčka v pomalém hrnci
Hořčicová omáčka, to byla vždycky jistota výborného obědu. Mamka ji doma občas dělala a my se na ni jako děti vždycky moc těšily. V pomalém hrnci pro vás bude tato omáčka hračka. Možná to zní divně, dělat omáčku z hořčice, ale já ji mám moc ráda. Tentokrát jsem ji uvařila z vepřového, ale z hovězího je snad ještě lepší.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIR-MbuwQLffVVS58jmcD5i6ygrJgkAwAJMB2Chik-wPfBlmvEwJboLG2YixU5oD8T2_sDUa4VFXjoNKTjyQ1D1GmdvEfQISdKq3WsACcgFdamHIMl6Nd26AyQglw75s6xCW4FkW2JDlDf/s320/P1160490a.jpg)
3 střední cibule
250 ml 30% smetany
5 lžic plnotučné hořčice
hladká mouka
2 lžíce sádla
sůl
pepř
voda
těstoviny na přílohu
Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky a dáme ji do pomalého hrnce. Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Poté maso po obou stranách potřeme hořčicí, obalíme v hladké mouce a vložíme na cibuli do pomalého hrnce. K masu přidáme 1 lžíci sádla (není ale nutné) a zalijeme vodou jen tak, aby bylo maso maličko ponořené. Zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření přidáme 4 lžíce hořčice a zalijeme smetanou s rozšlehanými 2 lžícemi hladké mouky. Dle chuti dosolíme. Nakonec vyndáme maso a omáčku rozmixujeme. Pozor na poškrábání dna hrnce! Podáváme s těstovinami.
DOPORUČENÍ:
- uvedené množství stačí cca na 5 porcí
- místo vepřového masa lze použít i hovězí
- jako příloha je chutná i rýže nebo houskový knedlík
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat