Kuřecí vývar v pomalém hrnci
Není nad poctivý kuřecí vývar. Obzvlášť v pomalém hrnci a zimním období, kdy vývar pěkně zahřeje. Osvědčených receptů je mnoho, taky jich používám víc, ale dnes přidávám tento oblíbený:
1 petržel
3 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
4 kuličky nového koření
sůl
hrst hrášku, kukuřice
2 hrsti polévkové mražené zeleninové směsi (např. Mochovanka)
polévkové nudle
Skelet, zeleninu (mrkev a petržel nekrájíme) a koření vložíme na dno pomalého hrnce. Osolíme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše plně ponořené. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 3h nebo na I. stupeň na 4-5h. Jakmile je maso měkké, zeleninu s masem vyndáme a tekutinu přecedíme. Maso obereme z kostí, zeleninu nakrájíme či nastrouháme a dáme zpět do hrnce. Mraženou zeleninu si uvaříme bokem a společně s nudlemi je přidáme do hotového vývaru, který ozdobíme petrželkou. Jiný postup lze udělat tak, že vše uvaříme najednou (i mraženou zeleninu) a nakonec přidáme jen nudle.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na cca 5-6 porcí
- někdy není vývar potřeba cedit, podle toho si upravte postup receptu
POSTUP PŘÍPRAVY:
Jako první budu v Pomalém hrnci vařit kuřecí vývar. Jsem zvědavá jaký bude.
OdpovědětVymazatDnes jsem poprvé vařila v PH. Kuřecí vývar byl dobrý, ale z elektrického tlakového hrnce se mi zdá lepší. Maso z PH bylo lepší, není rozvařené.
OdpovědětVymazatMilá Aleno, díky za komentář. Každý vývar je samozřejmě jiný. Záleží i na koření, dalších ingrediencích či množství skeletů. Věřím, že se povede příště dle vašich představ.
Vymazat