Vepřová krkovice na zelí a bramborech v pomalém hrnci

Jídla z jednoho hrnce jsou nejlepší. Dáte vše do hrnce a za 4 hodiny máte oběd bez starosti na stole 😊 Dlouho jsem chtěla zkusit vepřové se zelím, tak jsem tam hodila rovnou i brambory a bylo to fajn. Doporučuji dát ještě více cibule, ať je to pořádná chuťovka.

5 plátků vepřové krkovice
2 cibule
2 stroužky česneku
250 g kysaného zelí
sladká paprika
tymián
rozmarýn
sůl
pepř
brambory pro 4-5 osob

Doba přípravy: 15 minut


Nejdříve vymažeme pomalý hrnec sádlem. Poté si připravíme maso - nakrájíme ho na plátky, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka takto připravené maso necháme zatáhnout na sádle. Poté si připravíme zelnou směs. Zcedíme ho nebo trochu propereme (koupené/domácí). Nakrájíme oloupané cibule a na trošce sádla je osmahneme. Přidáme utřený česnek, špetku tymiánu, rozmarýnu, sladké papriky, cukru, soli a pepře. Podlijeme troškou vody a necháme restovat 1 minutu (stále však průběžně mícháme). Poté si oloupeme brambory, které nakrájíme na širší plátky. Jemně je osolíme a poté vložíme na dno pomalého hrnce. Na brambory dáme zelnou směs, poté plátky krkovice, zase brambory, zelí, maso - záleží na množství surovin. Já udělala vrstvu brambory, zelí, brambory a nahoru krkovice. Nepodléváme! Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4h (Já pomalila na II. stupeň přesně 4h a vše bylo akorát - brambory akorát měkké, ne rozvařené) - časy si průběžně kontrolujte, vše záleží na množství surovin. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vše upravte dle množství surovin

POSTUP PŘÍPRAVY:

 

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky