Čufty z hovězího masa v rajské omáčce v pomalém hrnci

Mladší osazenstvo rodiny miluje houskové knedlíky, takže dnes padla volba na další jídlo, ke kterému knedlíky jdou ruku v ruce 😏 Osobně mám radši těstoviny, ale přání se mají plnit nejen o Vánocích 😇 Variant receptů je mnoho, já to obměnila aspoň tím tvarem masa, ať to není pořád to samé + trošku jiné koření než v mých dalších receptech. Dobrou chuť.

300 g mletého hovězího masa
500 ml rajčatové passaty
140 g rajčatového protlaku (zahuštěného)
1 malá cibule
1 vejce
1 lžíce strouhanky
1 bobkový list
sůl
pepř
bazalka
koření na mletá masa

Nejdříve nakrájíme cibuli na jemno. Poté si připravíme směs masa. Mleté maso smícháme v míse s nakrájenou cibulkou, přidáme vajíčko, sůl, pepř, bazalku, špetku koření na mletá masa a trochu strouhanky. Vše propracujeme v hmotu, ze které tvoříme šišky/špalíčky. Takto připravené maso rovnou vložíme na dno pomalého hrnce. Přilijeme passatu, přidáme protlak, bobkový list a trošku moučkového cukru. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na 3-4 h na II. stupeň. Já pomalila přesně 3,5 h na II. stupeň. Dle potřeby nakonec dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i těstoviny
- koření do omáčky si přizpůsobte dle sebe (nové koření, celý pepř,..)

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky