Hovězí kostky s fazolemi v pomalém hrnci

Hovězí jsem poslední dobou dost omezovala, tak dnes aspoň jeden recept po dlouhé době zveřejním 😉 Zkombinovala jsem více receptů a byla to oproti kuřecímu či vepřovému masu fajn změna. Akorát si dejte pozor na římský kmín, já ho tam dala o trochu víc a zbytečně tam přebil chuť dalšího koření. Doporučuji ho dát radši méně a případně přidat, ať jsou chuti sladěné přesně akorát a má jídlo ten správný šmrnc. Dobrou chuť.

600 g hovězího zadního masa
2 cibule
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 drceného koriandru
1 lžička sušeného oregana
1 lžička cukru
1 konzerva drcených rajčat
1 konzerva červených fazolí
lžíce hladké mouky
olej
sůl
čtyřbarevný pepř
voda
rýže na přílohu
doba přípravy: 15-20 minut

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Poté ho osolíme a opepříme. V misce ho promícháme s trochou sladké papriky, hladké mouky a zprudka osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Dáme ho do pomalého hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli. K této směsi přidáme římský kmín, oregano, koriandr a cukr, vše promícháme. Maso podlijeme cca 2 dcl vody a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 4-5 hodin (já pomalila přesně 4,5 h na II. stupeň a maso bylo krásně měkké). Hodinu před koncem vaření přidáme rajčata a fazole, necháme řádně prohřát. Dle chuti dochutíme. Podáváme nejlépe s rýží. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- opatrně s římským kmínem, dejte ho radši méně, později případně přidejte
- do receptu je fajn přidat i červenou papriku
- pro milovníky chilli doporučuji koření do receptu zakombinovat
- vhodnou přílohou mohou být i těstoviny

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

  1. drcená rajčata = passata ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drcená rajčata by měla obsahovat kousky, passata ne. Ta je spíš do jemnějších omáček, bez kousků rajčat.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky