Krůtí vývar v pomalém hrnci

Vývar do chladného počasí, to je prostě záruka, že si pochutnáte. Po dlouhé době se mi naskytlo zpracování celé krůty, takže dnes padla volba na vývar z krůtích kostí. Krásný čirý vývar, silná chuť, co víc si přát. Dobrou chuť.

část krůtího skeletu
3 menší mrkve
1/2 menšího celeru
1-2 petržele
1 cibule
5 kuliček celého pepře
3 kuličky nového koření
3 bobkové listy
sůl
pepř
voda
nudle do polévky

Doba přípravy: 30 minut

Očištěné kosti a oloupanou zeleninu (kromě cibule) dáme do trouby péct na 30 minut na 180 stupňů. Poté dáme kosti i zeleninou do pomalého hrnce a podlijeme vodou tak, aby bylo vše téměř ponořené. Přidáme omytou cibuli ve slupce, bobkový list a celý pepř s novým kořením (buď v pláténku nebo sítku). Osolíme, přidáme špetku namletého pepře. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 h nebo na II. stupeň na 5-6 h. Já pomalila 5,5h na II. stupeň a chuť byla silná, masíčko měkké ;-) Celý vývar přecedíme, zeleninu vyndáme (někdo vyhodí, někdo uvaří zvlášť čerstvou), nakrájíme na kostičky, obereme uvařené maso na kostech a přidáme uvařené nudle do polévky. Můžeme ozdobit petrželkou. Dle potřeby dochutíme. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- množství surovin záleží na vašich zásobách, to samé poměry koření

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

Oblíbené příspěvky