Šťavnaté krůtí maso s těstovinami v pomalém hrnci

Takhle jednoduchý recept jsem dlouho nedělala. Naházíte do pomalého hrnce maso, koření, zalijete omajdou a čekáte, co hrnec vykouzlí. Příprava zabere chvilku a jídlo máte hotové bez práce. Zkuste taky:

500 g krůtího masa (nebo kuřecího)
700 ml rajčatové omáčky (mají v Lidlu)
parmezán
mozzarella
sůl
pepř
oregano
penne těstoviny

Doba příprav: 5-10 minut

Očištěné maso nakrájíme na plátky a vložíme ho do pomalého hrnce. Osolíme, opepříme, posypeme oreganem a zalijeme rajčatovou omáčkou. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Já pomalila na II. stupeň 3,5 h. Jakmile je maso měkké, natrháme ho. Poté přidáme na skus uvařené penne těstoviny (hlavně nesmí být moc měkké, ať to není rozblemcané) a zlehka je s omáčkou a masem promícháme. Nakonec navrch přidáme nastrouhanou mozzarellu a parmezán. Pomalý hrnec přikryjeme pokličkou na 5-10 minut, aby se sýr rozpustil. Poté hned podáváme ;-) Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí cca na 4 porce
- vhodné maso je i kuřecí prso
- dobrá může být i rajčatová omáčka s příchutí bazalky (Lidl)
- doporučuji nepřevařit těstoviny, ať se vám v omáčce nerozpadnou

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky