Rozlítaní ptáčci v pomalém hrnci
Španělské ptáčky - u nás bylo toto jídlo vždy oblíbené. Tentokrát jsem neměla hovězí, ale i tak jsem udělala něco na způsob ptáčků, akorát se mi to nechtělo balit, tak je tu recept na "rozlítané ptáčky" z vepřové kýty, které jsou pro lenochy ideální ;-) Variant je samozřejmě mnoho. Dobrou chuť.
600 g vepřové kýty (hovězí je samozřejmě lepší...)
2 lžíce plnotučné hořčice
3 slabé párky
3 malé okurky
2 vajíčka natvrdo
cibule
(slanina, uzené)
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
voda/ vývar
rýže na přílohu
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-6 porcí
- vhodnou přílohou může být také bulgur
- maso můžete "vytunit" i dalším kořením, záleží na chuti každého
POSTUP PŘÍPRAVY:
600 g vepřové kýty (hovězí je samozřejmě lepší...)
2 lžíce plnotučné hořčice
3 slabé párky
3 malé okurky
2 vajíčka natvrdo
cibule
(slanina, uzené)
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
voda/ vývar
rýže na přílohu
Nejdříve nakrájíme cibuli. Poté ji vložíme do pomalého hrnce. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a potřeme trochou hořčice. Maso vložíme do pomalého hrnce k cibuli. Podlijeme vodou/ vývarem tak, aby bylo z části ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3,5-4,5 h (já pomalila přesně 4 h a maso bylo akorát - u hovězího by to bylo cca o půl hodiny déle). Zhruba hodinu před koncem vaření přidáme na kolečka nakrájené párky, okurku a lžíci hladké mouky rozšlehanou v trošce vody a necháme povařit. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vajíčka, necháme prohřát. Dávám vajíčka až na konec, aby nebyla rozvařená. Dle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-6 porcí
- vhodnou přílohou může být také bulgur
- maso můžete "vytunit" i dalším kořením, záleží na chuti každého
POSTUP PŘÍPRAVY:
Vodou si umej nohy,pod maso patří vývar nebo víno
OdpovědětVymazatVývar tam klidně dejte a vodou si nohy umyjte. Tyto komentáře sem opravdu nepatří. Každý si může podlévat čím chce. Vše je jen doporučení.
VymazatDnes uvařeno. Vynikající. Díky za recept.
OdpovědětVymazatSuper, že chutnalo 😉 díky za zpětnou vazbu.
VymazatVařím už po několikáté, výborný recept, děkuji! :) a i podlitý vodou je to dobrý :D
OdpovědětVymazatFajn, že se recept povedl a chutnalo :-)
Vymazat