Buřty na pivu v pomalém hrnci

Kdo by neměl rád opékání špekáčků. V létě to ale může být až moc často, tak jsem dnes zkusila změnu, buřty na pivu. Pivo jsem měla v záloze už delší dobu, tak dnes konečně dostalo slovo. Běžně se dá tahle dobrota udělat za hodinku v troubě, ale když chcete místo stání v kuchyni dělat něco prospěšnějšího nebo být na zahradě, tento recept oceníte 😀 Příprava je na pár minut, vše naházíte do pomalého hrnce a je to. Značka ideál 😇

6 špekáčků
2 velké cibule
3 stroužky česneku
200 ml černého piva
1 konzerva krájených rajčat
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
sůl
pepř

Nejdříve nakrájíme cibuli na měsíčky a dáme ji do pomalého hrnce. Potom připravíme špekáčky. Podélně je rozřízneme a nařízneme jako na opékání. Buď mřížky nebo i na koncích. Potom je dáme k cibuli v pomalém hrnci. Ke špekáčkům přidáme krájená rajčata, posypeme nakrájeným česnekem. Potom si připravíme pivo - smícháme ho se sladkou a pálivou paprikou, osolíme, opepříme a promícháme. Nakonec vlijeme ke špekáčkům. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na 3-3,5 h na II. stupeň. Já pomalila přesně 3,5 h na II. stupeň. Podáváme s čerstvým chlebem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-6 porcí
- nebojte se koření, ať má omáčka šmrnc

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky