Kari kuřecí prsa s kokosovým mlékem v pomalém hrnci

Všem milovníkům kari udělá tenhle recept radost. Kvalitní kari je prostě boží. Kurkuma taky. Kombinace dnešního receptu už předem hlásí bombu pro chuťové buňky ;-)
S kokosovým mlékem je to zajímavá varianta obyčejné kari omáčky. Dobrou chuť 😊

750 g kuřecího masa
1 cibule
2 mrkve
1 stroužek česneku
200 ml kuřecího vývaru
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 lžička kari
1/2 lžičky kurkumy
1 lžíce olivového oleje
(1 lžička solamylu)
(voda)
sůl
pepř

Nejdříve připravíme zeleninu. Očištěnou cibuli nakrájíme na nudličky, mrkev na kolečka a poté utřeme česnek. Vše dáme na dno pomalého hrnec, promícháme. Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, promícháme s kurkumou a kari kořením. Na trošce olivového oleje maso zlehka necháme zatáhnout. (Není to nutný krok, chuť bude i tak skvělá 😋). Bez zatáhnutí masa nechte pomalit minimálně 3,5h či déle. Maso poté dáme k zelenině v pomalém hrnci. Podlijeme kuřecím vývarem tak, aby bylo vše ze 2/3 ponořené. S vodou je vše nutné přizpůsobit množství masa. Cibule ještě pustí trochu vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Záleží na množství surovin a zda předem necháte maso zatáhnout. Já pomalila přesně 3,5h a vše bylo krásně měkké. Hodinu před koncem vaření přilijeme kokosové mléko, promícháme a necháme povařit. POZOR! Pokud vám maso nebo zelenina pustí více vody, včas zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného v trošce vody a necháme povařit. Dle potřeby ještě dochutíme a podáváme s jasmínovou rýží. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- kokosové mléko můžete nechat předem rozehřát ve vodní lázni
- vhodnou přílohou mohou být i těštoviny

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

Oblíbené příspěvky