Krůtí stehno na zelí v pomalém hrnci

Krůtí maso je výborné. Moc receptů jsem nezkoušela, ale s domácím zelím to je zaručená pecka. Mladší osazenstvo u nás miluje houskové knedlíky, takže padla volba právě na krůtu se zelím a knedlíkem. Příprava zabere pár minut a výsledek je prostě TOP. Kdo má rád zelí zvlášť uvařené, ať si ho uvaří zvlášť, ale ta šťáva nasáklé do zelí je prostě skvělá ;-))))

1 krůtí stehno (1 kg)
700 g kysaného zelí
2 velké cibule
2 lžičky sádla
2 stroužky česneku
sůl
kmín
houskový knedlík na přílohu

Doba přípravy: 5-10 minut

Nejdříve nakrájíme cibuli a dáme ji do pomalého hrnce. Přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku. Poté připravíme zelí. Pokud je domácí (a fakt kyselé), doporučuji ho trochu propláchnout a pokrájet. Takto připravené zelí dáme k cibuli v pomalém hrnci. Neochucujeme, ať není jídlo přesolené. Do zelí uděláme "lůžko" a vložíme do něj krůtí stehno, které osolíme a posypeme kmínem. Soli se nebojte, ať pronikne přes kůži do masa. Nepodléváme! Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 9-10 h nebo na II. stupeň na 5-6 h, já pomalila přesně 9,5 h na I. stupeň. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i bramborové knedlíky
- zelí dejte klidně víc, pokud ho máte rádi, sós fakt nemá chybu ;-)

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Dekuji moc za vase stranky, spousta receptu a inspiraci. Pokud mam pouzit pomaly hrnec, chodim jen k Vam.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky