Hovězí na zelenině a pivu v pomalém hrnci

Pořád experimentuju.... když mám hovězí, není to výjimka. Takže dnes padla volba na trochu "chlapské" jídlo, které jsem chtěla vyzkoušet. Piva se vždy trochu bojím, ale dopadlo to skvěle. Ideálně když dáte menší množství nebo vyberete rovnou černé pivo, ať je jídlo akorát, ne hořké. Já použila běžný ležák, ale tím, že ho nebylo moc, bylo jídlo super. Zmizelo vše a mužská část strávníků se oblizovala až za ušima 😍

700 g hovězího masa
2 mrkve
3 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
100 ml piva 
100 ml vody
1 lžíce hladké mouky
sladká paprika
dijonská hořčice
cukr
sůl
pepř
těstoviny na přílohu


Nejdříve nakrájíme cibuli a mrkev na malé kostičky. Zeleninu dáme do pomalého hrnce. Připravíme maso. Očistíme ho a nakrájíme na plátky. Maso jemně osolíme, opepříme, potřeme trochou dijonské hořčice a dáme ho k zelenině v pomalém hrnci. Přidáme na plátky nakrájený česnek, plechovku rajčat, sladkou papriku a vše zalijeme trochou vody a pivem. Množství dost záleží na tom, kolik máte masa a zeleniny. Pozor, s pivem to nepřežeňte, ať není jídlo hořké. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 4,5 h na II. stupeň. Kdo chce, může maso nakrájet i na kostky, udělá se trochu rychleji. Cca hodinu před koncem vaření rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a necháme s masem pořádně povařit. Dle potřeby dochutíme trochou cukru nebo dosolíme. Podáváme s těstovinami. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou může být i rýže

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

  1. Wow, to vypadá skvěle. Pomalý hrnec jsme nedávno dostali od rodičů k výročí, tak hledám po internetu různé recepty. Tohle bych mohla udělat příští víkend k obědu. Úplně vidím, jak se manžel oblizuje. A po dobrém obědě si vždy dá pivko a já si udělám dobrou kávu z moka konvičky. Společně si pak sedneme pod pergolu, když je počasí, anebo do obýváku a užíváme si neděli. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky moc, bylo to moc dobrý, já jako 23 kluk oceňuji, že si můžu do práce připravit něco tak jednoduchýho a dobrýho.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky