Hovězí nudličky v pomalém hrnci

Kdo má rád hovězí s dobrou omáčkou, tento recept uvítá. Zkombinovala jsem více receptů a moc jsme si pochutnali. Není to ani Stroganoff, ani roštěná. Ale už teď vím, že tento recept udělám brzy znovu. Kombinace hořčice, smetany a dalších ingrediencí je prostě skvělá 😇

650 g hovězího masa (zadní)
2 cibule
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce plnotučné hořčice
hrst sušených hub
250 ml 33% smetany
1 lžíce hladké mouky
voda
sůl
pepř

Nejdříve namočíme sušené houby (ideálně aspoň na hodinu před vařením). Poté připravíme maso. Očistíme ho a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme ho do pomalého hrnce. Dále nakrájíme cibuli na měsíčky a dáme ji k masu v pomalém hrnci. Přidáme rajský protlak, hořčici a pořádně vše s masem smícháme. Slijeme namočené houby a přidáme je samotné k masu v pomalém hrnci. Vše zalijeme vodou tak, aby bylo vše akorát ponořené.  Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na 4-5 h na II. stupeň. Já pomalila přesně 5 hodin na II. stupeň a mouky jsem dala jen nutné minimum. Půl hodiny před koncem vaření vlijeme smetanu s trochou rozšlehané mouky. Necháme řádně povařit. Do rýže se omáčka krásně vsákne. Kdo má rád hustší omáčku, samozřejmě si vše upraví dle sebe. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme (sůl, pepř). Podáváme ideálně s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i hranolky nebo opečené brambory
- vše přizpůsobte množství masa


POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky