Králík na cibuli s česnekem v pomalém hrnci

Králičí maso je tak zdravé, že ho moc často nemáme 😆 Ale když se poštěstí z domácího chovu králíka sehnat, hned přemýšlím, jako ho v pomalém hrnci uvařím. Dnes klasika, cibule a česnek, a jiná příloha. Bramborový knedlík a špenát, to je prostě nebe v hubě 😏😇😏 Dobrou chuť.


4 králičí stehna
3 cibule
4 stroužky česneku
2 kousky másla
sůl
voda
bramborové knedlíky na přílohu
špenát na přílohu


Králičí maso očistíme, jemně osolíme. Dáme do pomalém hrnce. Přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a stroužky česneku na malé plátky. K masu položíme kousky másla. Podlijeme troškou vody, jen na dno. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na 4-5 h. Já pomalila na II. stupeň přesně 4 h. Nakonec jsem přidala ještě více másla na sós. Nezahušťuji. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a špenátem. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- vhodnou přílohou může být i rýže (bez toho špenátu)
- kdo má rád hodně sósu, vše si přizpůsobí (zahuštění, atd.)


POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky