Hovězí čufty na zelenině v pomalém hrnci

Často netuším co budu vařit... Dnes prostě došlo na hokus pokus. Opět došlo u nás čím dál častější CDD = "Co dům dal". Kombinace hovězího, zeleniny a nových brambor byla prostě super. Šťávička se do nich parádně vsákla. Určitě zase toto jídlo někdy udělám. Doma se oblizovali až za ušima a to je ta největší odměna 😀


Čufty:
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
1 mozzarella
koření na mletá masa
sůl
pepř

Zelenina pod maso:
500 g zeleniny (směs mrkev, hrášek, kukuřice) 
- rozmražené!
1 cuketa
ghí
Brambory na přílohu
Doba přípravy: 15 minut

Nejdříve necháme rozmrazit směs zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Než zelenina povolí, připravíme si masovou směs. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenou mozzarellou. Přidáme sůl, pepř, koření na mletá masa a řádně promícháme, aby vznikla spojená hmota, ze které vytvarujeme hubenější válečky. Jakmile máme válečky vytvarované, vložíme je společně se zeleninou do pomalého hrnce. Přidáme 2 lžičky ghí (přepuštěného másla). Nepodléváme! Zelenina nějakou tu vodu pustí. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Po 2 h vaření přidáme na kousky nakrájenou cuketu a necháme 2 h pomalit. Já pomalila přesně 4 h a maso i zelenina byla skvělá. Podáváme s vařenými brambory.


Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- mraženou směs zeleniny nechte pořádně povolit
- koření můžete kombinovat dle obliby


POSTUP PŘÍPRAVY:






Komentáře

Oblíbené příspěvky