Krůtí maso na kari s kokosovým mlékem a brambory v pomalém hrnci

Miluju kari. Na blogu proto najdete poměrně dost receptů s tímto kořením v různých obměnách. Dnes padla volba na snadný recept přípravy, tedy vše naházet do hrnce a už nic nedělat nebo jít na zahradu 😏 A musím říct, že to byla pecka. Vypustila jsem jakékoliv zahušťování, takže omajda byla trochu řidší, ale jak se vsákla do brambor, bylo to prostě mooooc dobrý a postupně zhoustla. Přitom brambory byly krásně na skus. Hluboký talíř a lžíce se i tak můžou hodit 😇 Největší odměnou pro mě během oběda byly boule za ušima mých spolusedících u stolu 😄😄😄 To mluví za vše.

550 g krůtích prsou
2 velké mrkve
1 cibule
8 větších brambor
1 lžička kari koření
1/2 lžička kurkumy
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
sůl
pepř
50 ml vody (jen na dno kvůli masu)

Nejdříve nakrájíme očištěné maso na menší plátky. Dáme je do pomalého hrnce na dno, osolíme a opepříme. Poté nakrájíme cibuli a mrkev na nudličky, přidáme k masu. Vše posypeme kořením a přilijeme trochu vody, ne více. Dále přidáme na měsíčky nakrájené brambory. Osolíme až ke konci vaření, aby neztmavly. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4 hodiny nebo na I. stupeň na 5-6 h. Já pomalila přesně 4h na II. stupeň. Zhruba půl hodiny před koncem vaření přilijeme kokosové mléko (ideálně v tekuté formě vlijeme mezi brambory). Necháme prohřát. Omáčka pomaličku zhoustne. Nakonec mírně dosolíme brambory na vrchu, jemně můžeme promíchat s omáčkou a podáváme. Dobrou chuť.


Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- na recept můžete použít i kuřecí maso
- poměry koření si upravte dle množství surovin
- nebojte se kombinaci kurkumy i kari koření, kvalitní kurkuma obyčejné kari skvěle doplní

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Recept byl dobrý jen za mě osobně příště budu dávat hned kokosové mléko né vodu a zeleninu nastrouhám najemno, jinam recept opět super, zítra má premiéru trhané maso od vás

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fajn, že se povedlo :-) Vodu lze samozřejmě vyměnit za mléko, budu teď recept dělat znovu a zkusím jinou variantu, tak uvidím. Určitě více mléka dodá jídlu ještě lepší chuť :-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky