Vývar z krůtích krků v pomalém hrnci

Vývary u nás jedou. Hlavně na podzim a v zimě. To je prostě nejlepší lék v boji proti bacilům. Dnes to byla síla. Obrovské množství masa, výborná zelenina a hodně času na pomalení. Takhle silný vývar vás prostě obohatí a dodá vám sílu ani nevíte jak 👌 Dobrou chuť.


1 kg krůtích krků (nebo kombinace s křídly)
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
2 stroužky česneku
kousek celeru
1 bobkový list
10 kuliček černého pepře
6 kuliček nového koření
voda
sůl
čtyřbarevný pepř
nudle do polévky

Doba přípravy: 10 minut


Krůtí krky (a případně další maso) očistíme a dáme do pomalého hrnce. Připravíme mrkev, petržel a celer: oloupeme ji, umyjeme, velkou mrkev rozpůlíme, petržel dáme celou, celer rozkrojíme na menší kusy. Dáme vše k masu v pomalém hrnci. Do sítka nachystáme koření (nové + černý pepř) a spolu s bobkovým listem ho dáme k masu a zelenině v pomalém hrnci. Nakonec přidáme k masu cibuli a stroužky česneku. Zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené, osolíme. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 h nebo na II. stupeň na 5-6 h. Já pomalila přesně 6 h na II. stupeň a maso bylo jako dort. Kdo chce uvaří zeleninu zvlášť nebo ji z pomalého hrnce vyndá cca 3 h předem a využije ji nakrájenou do vývaru. Mezitím si ještě uvaříme nudle. Z hrnce vyndáme maso a zeleninu. Maso obereme, zeleninu nakrájíme na kostičky. Vývar přecedíme, přidáme zeleninu, maso a nudle. Nakonec dle potřeby dochutíme solí a čtyřbarevným pepřem. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- koření můžete dál jakékoli dle vaší chuti
- stroužky česneku jsem dala poprvé a skvělé vývar dochutily
- doporučuji zeleninu vyndat dříve a nemusíte vařit novou zvlášť (ať je na skus)
- do vývaru není dobré dávat extra moc zeleniny, ať vývar neosladí


POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky