Hovězí na dijonské hořčici v pomalém hrnci

Ostřejší výraznější omáčku jsme dlouho neměli. Protože jsem přišla poslední dobou na chuť dijonské hořčici, cpu ji do jídel nenápadně poměrně často 😏 Tento recept udělá radost vše milovníkům dijonské hořčice. Je to zase trochu změna a s rýží je to super kombinace. Chutě se parádně propojí, ostrost hořčice se zjemní. Dobrou chuť.

500 g hovězího masa (ideálně zadní)
250 ml 30% smetany
3 lžičky dijonské hořčice
hladká mouka
worchestrová omáčka
olej
voda
sůl
čtyřbarevný pepř
rýže na přílohu

Doba přípravy: 10 minut

Očištěné maso nakrájíme na plátky, z obou stran jemně osolíme, opepříme. Poté potřeme trochou dijonské hořčice po jedné straně a plátky obalíme v trošce hladké mouky. Na oleji zprudka maso z obou stran osmahneme, aby se zatáhlo. Maso vložíme do pomalého hrnce, podlijeme troškou vody. Jen tak, aby bylo skoro ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 4 - 4,5 h. Já pomalila přesně 4,25 h, maso bylo jako dort 😏 Hodinu před koncem vaření (I.stupeň) nebo půl hodiny (II. stupeň), rozmícháme ve smetaně 2 lžičky dijonské hořčice s trochou worchestru, jen pár kapek, a vlijeme k masu. Jemně omáčku míchneme, ať se smetana spojí se sósem, který už v hrnci je. Necháme povařit. O zahuštění se postará mouka, ve které jsme obalili maso. Pokud je řídká/hustá, vše upravíme dle potřeby. Záleží na množství surovin.  Podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- kdo nemá rád ostřejší omáčky, doporučuji dijonskou hořčici z poloviny nahradit obyčejnou
- vhodnou přílohou může být i houskový knedlík nebo těstoviny

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky