Hovězí kostky na zelenině bramborách aneb "Co dům dal"

Dnes se mi nechtělo vařit běžnou omáčku nebo něco podobného. Takže jsem udělala obměnu jídla z pomalého hrnce, co už tu někde v receptech najdete a bylo to super. Chuť skvělá, maso se rozpadalo a zelenina byla akorát na skus. Nejhorší je to všechno nakrájet 😁

600 g hovězího masa 
2 cibule
4 mrkve
2 petržele
1/2 cukety
2 rajčata
sůl
pepř
sádlo
drcený kmín


Nejdříve nakrájíme hovězí maso na kostky, osolíme, opepříme a potom ho na sádle necháme zatáhnout. Maso dáme do pomalého hrnce. Poté nakrájíme všechnu zeleninu kromě brambor. Většinou na kostičky, mrkev jsem nechala na menší i větší kousky, ať je v jídle cítit. Cuketu nakrájíme na menší kostičky, aby jídlo trochu zahustila, protože do jídla nepřijde ani gram mouky. Nakrájenou zeleninu přidáme k masu v pomalém hrnci, jemně osolíme, opepříme. Nakonec nakrájíme brambory podélně na čtvrtiny, záleží na jejich velikosti. Brambory dáme do pomalého hrnce. Nakonec zlehka posypeme drceným kmínem a solí. Nepodléváme! Zelenina tekutinu pustí. Doporučuji nechat maso dole, směs nad ním promíchat, ať se chutě spojí a maso je hezky šťavnaté. V horní vrstvě by mohlo být sušší. Pomalý hrnec zapneme na 5-6h na I. stupeň nebo na 4-5h na II. stupeň. Já pomalila přesně 4 h na II. stupeň. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6 porcí
- koření je možné použít jakékoliv (přidat česnek, papriku, atd.)

POSTUP PŘÍPRAVY: 






Komentáře

Oblíbené příspěvky