Kuřecí stehna s dýní hokaido v pomalém hrnci

Kdo má zásoby dýně hokaido z podzimu, bude se mu tento recept hodit 😇 Je to skvělé oživení běžných receptů kuřecích stehen. Byl to hokus pokus, ale určitě toto jídlo uvařím brzy znovu. Povedlo se sladit všechna koření a sós ke kaši byl lahodný. Po jídle se jen zaprášilo. Dobrou chuť.



4 kuřecí stehna
470 g dýně hokaido
1 červená cibule
1 žlutá cibule
3 stroužky česneku
kousek zázvoru
kari koření
máslo
sůl
pepř
brambory na přílohu

Nejdříve nakrájíme žlutou cibuli na kostičky, dáme ji do pomalého hrnce (obě cibule lze nakrájet najednou, červenou jsem dala zvlášť na ilustrační foto). Očištěná kuřecí stehna osolíme, jemně opepříme a dáme je do pomalého hrnce, posypeme nakrájeným česnekem, trochou nakrájeného čerstvého zázvoru a kořením kari. Oloupeme dýni hokaido, nakrájíme ji na větší kostky a cca 100 g dáme ke kuřeti. Zbytek si necháme na později, nebude "rozblemcaná". K masu přidáme 2 kousky másla a podlijeme cca 30 ml vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5h nebo na II. stupeň na 3-4h. Já pomalila přesně 3 a 3/4h a 20 minut dopékala v troubě na kůrčičku. Pozor na hrnce, které do trouby nesmí! Zhruba po 1,5h pomalení přidáme ke kuřeti zbytek dýně hokaido, jemně ji osolíme. V průběhu doporučuji zkontrolovat tekutinu u kuřete, cibule a kuře může dost vody pustit, je lepší ji odebrat, ať se kuře nevaří, ale spíše "peče"... Podáváme ideálně s bramborovou kaší. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- vhodnou přílohou mohou být i opečené či vařené brambory
- dýni je možné dát ke kuřeti všechnu najednou až v průběhu
- dýni doporučuji nechat na vrchu kuřete, bude pěkně na skus
- oba typy cibulí lze dát najednou do PH, ne na části
- odebranou šťávu ke konci vraťte k masu, když je hezky opečené, bude to super sós ke kaši

POSTUP PŘÍPRAVY:






Komentáře

Oblíbené příspěvky