Hovězí dušené na zelenině v pomalém hrnci

Rychlovka na přípravu a bez práce. Takové jídlo je z pomalého hrnce nejlepší 😉 Vše naházet do hrnce a jít třeba ven. K tomu nulová potřeba oleje, zatahování masa, mouka, atd. Značka ideál.  Byla to pecka a zase nic nezbylo, takže určitě brzy udělám znovu. Jen se to špatně servíruje. 😈😄 

550 g hovězího masa
8-10 brambor
2 cibule
2 cibule
1 petržel
1/4 celeru
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce ghí
tymián
drcený kmín
sůl
pepř


Nejdříve nakrájíme na kostičky všechnu zeleninu (kromě brambor) a dáme ji do pomalého hrnce. Poté očistíme maso, které nakrájíme na větší kostky (cca 2 cm), přidáme k zelenině v pomalém hrnci. Osolíme, opepříme, posypeme trochou tymiánu a drceného kmínu. Nakonec přidáme na čtvrtky nakrájené brambory, přidáme rajský protlak a hořčici, vše promícháme. Ke směsi navrch dáme trochu ghí. Nepodléváme! Zelenina si pustí sama tekutinu a nemá to být guláš. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na 4-5 h na II. stupeň. Já pomalila přes noc na I. stupeň přesně 6 hodin. Dle potřeby dochutíme (sůl, pepř). 


Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- koření přizpůsobte množství surovin
- množství brambor - záleží na jejich velikosti


POSTUP PŘÍPRAVY:





Komentáře

Oblíbené příspěvky