Kuřecí stehna na zelí v pomalém hrnci

Zelí a knedlíky jsou u nás hodně oblíbené. Přidávám proto trochu netradiční recept v kombinaci kuřecího masa a knedlíků se zelím. Vůbec se nemusíte této kombinace bát 😎 Přidala jsem ještě trochu česneku a šunky, aby to nebylo tak obyčejné a bylo z toho zajímavé a dobré jídlo. Dobrou chuť.

3 kuřecí stehna / čtvrtky 
400 g kysaného zelí
1 cibule
2 stroužky česneku
60 g šunky
1 lžíce ghí
sůl
drcený kmín

Nejdříve připravíme zelí. Pokud je moc kyselé, trochu ho propláchneme a dlouhé kusy nakrájíme. Zelí vložíme do pomalého hrnce. Poté připravíme maso. Očistíme ho, osolíme a dáme ho k zelí. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek na plátky a nakrájenou šunku. Vše jemně posypeme drceným kmínem. Přidáme ghí. Nepodléváme. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6 - 7 h nebo na II. stupeň na 3 - 4 h. Já pomalila přesně 3,5 h na II. stupeň + 20 minut dopekla v troubě na kůrčičku. Pozor na hrnce, které do trouby nesmí! Případně u obyčejných hrnců doporučuji mírně odklopit pokličku nebo podložit pokličku ubrouskem, kůrčička by se měla také vytvořit, i když ne tak křupavá. Podáváme s bramborovými nočky nebo podobnou přílohou.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3 - 4 porce
- vhodnou přílohou může být i bramborový knedlík
- místo šunky lze použít i slaninu 

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky