Kuřecí prsa se špenátovou omáčkou v pomalém hrnci
Receptů se špenátem na blogu už pár najdete, dnes tedy improvizace v tom, aby bylo jídlo připravené hned a bylo dobré. Zásoby stačily 😏 Trochu jsem recept obměnila, ať máte další variantu pro ty, co milují špenát. Dobrou chuť.
450 g špenátu (rozmraženého)
500 ml 12% smetany
1 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké papriky
špetka sušeného česneku
špetka tymiánu
čtyřbarevný pepř
lžička olivového oleje
1-2 trojúhelníčky taveného sýra
parmezán na ozdobu
těstoviny na přílohu
Nejdříve připravíme maso. Očistíme ho a nakrájíme na menší kostky nebo nudličky. Maso vložíme do mísy a pokapeme ho trochou olivového oleje, přisypeme sladkou papriku, sušený česnek, sůl, pepř a špetku tymiánu. Maso se vším kořením pořádně promasírujeme a dáme ho do pomalého hrnce. Podlijeme vodou tak, aby bylo trochu ponořené (cca 150-250 ml). Špenát můžeme přidat hned (povolený, ne zmrzlý) nebo cca po hodině. K němu přidáme na kousky nalámaný tavený sýr (lze ho ale i vypustit, má spíše omáčku ozvláštnit, není nutný). Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na 3-4 h. Já pomalila přesně 3,5 h na II. stupeň. Zhruba hodinu před koncem vaření vlijeme smetanu s rozšlehanou moukou a necháme řádně povařit. Dle potřeby dochutíme nebo lehce naředíme mlékem, pokud je potřeba. Podáváme ideálně s těstovinami ozdobené nastrouhaným parmezánem.
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i bramborové noky, špagety
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat