Krůtí kostky se zeleninou na kari v pomalém hrnci

Doma jsem měla jen maso, cibuli a mrkev. Dělat ale obyčejné maso na mrkvi se mi nechtělo. Tak jsem přidala trochu další zeleniny, passatu a naše oblíbené koření. Vznikla skvělá omajda, kterou určitě udělám brzy znovu. Vše krásně na skus, pikantní chuť, jednoduchý recept. Co víc si přát 😇😇😇

600 g krůtího masa
3 cibule
3 mrkve
3 stroužky česneku
350 ml rajčatové passaty
lžička kari
půl lžičky koření tikka masala
sterilovaný hrášek (malá konzerva)
200 ml 12% smetany
hladká mouka
sůl
pepř
voda
rýže na přílohu


Nejdříve nakrájíme maso na větší kostky, dáme do pomalém hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev. Zalijeme rajčatovou passatou, přidáme hrášek (já dala jen trochu a zbytek konzervy až na konec - u mraženého hrášku můžete dát vše na začátku, ale mražené potraviny by do pomalého přijít neměly, prodlužují čas vaření a hůř se odhaduje čas pomalení, aby bylo maso měkké). Posypeme na plátky nakrájeným česnekem, přidáme koření, osolíme, opepříme. Vše zamícháme. Nakonec podlijeme vodou tak, aby bylo vše akorát ponořené.  Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 hodin nebo na II. stupeň na 4-5 hodin. Já pomalila přesně 7 hodin a vše bylo měkké akorát. Hodinu před koncem vaření buď zahustíme směs máslovou jíškou nebo trochou vody s rozšlehanou moukou a necháme povařit. Podáváme ideálně s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-8 porcí
- použít můžete i mražený hrášek
- vhodnou přílohou mohou být i hranolky nebo opékané brambory
- recept lze uvařit i s kuřecím masem

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Sakra to vypadá dobře. Kdybych neměla tak tupé nože, tak si to udělám ještě dneska :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky