Kuřecí kuličky s mozzarellou v pomalém hrnci
Plněné kuličky moc nedělám kvůli časové náročnosti. Dnes jsem je ale konečně zkusila a byla to dobrota. Nejdůležitější je dochutit pořádně maso. Trochu mě zlobily některé kuličky, za kterých mozzarella částečně vytekla, ale nechtěla jsem do jídla dávat další strouhanku, takže jsem to neřešila.
2 vejce
40 ml 30% smetany
20 třešinkových mozzarell
1 stroužek česneku
strouhanka
provensálské koření
petržel
sůl
pepř
bramborová kaše na přílohu
Nejdříve vymažeme pomalý hrnec na dně a trochu po stranách máslem. Poté nakrájíme cibulku na kostičky a dáme ji na dno pomalého hrnce. Poté vytvoříme masovou směs. K mletému masu přidáme vejce, smetanu, česnek, lžičku olivového oleje, strouhanku, koření. Doporučuji ochutnat maso, ať je dobře dochucené. Do směsi následně balíme "třešinky" mozzarelly, pozor, směs se může trochu "matlat", případně přidejte více strouhanky. Vytvořené kuličky pokládáme do pomalého hrnce. Přidáme kousky másla, podlijeme 5 lžícemi vody. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Já pomalila přesně 3 h na II. stupeň. Jakmile jsou kuličky dozlatova, podáváme je s bramborovou kaší. Dobrou chuť.
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i brambory
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat