Krůtí maso na kari v pomalém hrnci

Na kari ujíždím, takže dnes další variace s tímto kořením. Využila jsem jen to, co bylo doma, a talíře byly vylízané během chvíle 😆 To je největší odměna. A přitom je to na přípravu lehký jak facka. Dobrou chuť.

600 g krůtího masa (prso) 
200 ml 30% smetany
1 cibule
1 mrkev
kari koření
1 lžíce solamylu
sůl
pepř
voda


Očištěné maso nakrájíme na menší kousky (plátky), poté ho osolíme, opepříme, řádně okořeníme kari, promneme v rukách, ať se koření s masem spojí. Maso dáme do pomalého hrnce. Poté nakrájíme cibuli na půl měsíčky a mrkev na tenké nudličky, vše přidáme k masu. Podlijeme vodou s rozmíchaným solamylem tak, aby bylo vše téměř ponořené, záleží na množství surovin. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5h nebo na 3,5-4 h. Já pomalila necelé 4 hodiny. Zhruba 0,5 hodiny před koncem přilijeme smetanu, jemně promícháme a necháme prohřát. Pokud je omáčka moc hustá, naředíme trochou smetany/může být i kapka mléka. Jakmile je maso měkké, podáváme s rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- recept je možné udělat i z kuřecího masa
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory nebo těstoviny


POSTUP PŘÍPRAVY:






Komentáře

Oblíbené příspěvky