Krůtí maso na kari v pomalém hrnci
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky (plátky), poté ho osolíme, opepříme, řádně okořeníme kari, promneme v rukách, ať se koření s masem spojí. Maso dáme do pomalého hrnce. Poté nakrájíme cibuli na půl měsíčky a mrkev na tenké nudličky, vše přidáme k masu. Podlijeme vodou s rozmíchaným solamylem tak, aby bylo vše téměř ponořené, záleží na množství surovin. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5h nebo na 3,5-4 h. Já pomalila necelé 4 hodiny. Zhruba 0,5 hodiny před koncem přilijeme smetanu, jemně promícháme a necháme prohřát. Pokud je omáčka moc hustá, naředíme trochou smetany/může být i kapka mléka. Jakmile je maso měkké, podáváme s rýží.
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory nebo těstoviny
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat