Hovězí na houbách s majoránkou v pomalém hrnci

Houbařská sezóna je v plném proudu, proto se nabízí nový recept. Kus masa a hříbky. Neskutečné, jakou dobrotu z toho pomaláček udělá 😍 Na přípravu jednoduché jako facka. A místo stání u plotny můžete třeba čistit várku hub a plánovat další dobroty. Dobrou chuť.

700 g hovězího masa (přední/zadní) 
1 cibule
100 g podušených hříbků
hladká mouka
voda
sůl
kmín
pepř
majoránka
rýže na přílohu
Doba přípravy: 10 minut

Nejdříve připravíme houby. Očištěné hříbky nakrájíme na silnější plátky a podusíme s trochou soli a kmínu. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na plátky. Z obou stran osolíme, jemně opepříme a obalíme v hladké mouce. Takto připravené maso dáme na dno pomalého hrnce. K masu přidáme podušené hříbky a na jemno nakrájenou cibuli (vše můžete dopředu osmahnout, ale nutné to není. Rozdíl v chuti není velký). Podlijeme vodou tak, aby bylo vše téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4,5-5h. Já pomalila přesně 4,5 h a maso bylo jako dort. Vše záleží na množství surovin. Ke konci vaření můžeme opatrně vše "promíchnout" a okořenit trochou majoránky. Opravu jen trochu, ať nepřebije chuť hříbků, v malém množství dodá majoránka omáčce skvělou chuť. Pokud je omáčka moc hustá, doředíme ji trochou vody a necháme prohřát. Jakmile je maso měkké, podáváme ideálně s rýží. Dobrou chuť.

DOPORUČENÍ:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- houby doporučuji nakrájet na větší plátky, ať jsou v omáčce cítit
- množství hub je možné upravit
- vhodnou přílohou mohou být i opečené brambory, těstoviny
- recept je možné udělat i z vepřového, ale bude to "jiné"
- cibulku i maso lze dopředu osmahnout, ale rozdíl v chuti je minimální

POSTUP PŘÍPRAVY:




Komentáře

  1. Dobrý den,jen mám otázku,jakou vodou podlít,studenou nebo vařící?

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, cibulku před tím nesmažíte? Nebude pak spíš dušená? Děkuji, Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, cibulku dopředu smažím už málokdy. Stejné je to s masem. Můžete osmahnout dopředu, ale nemusíte. Na chuti to není téměř poznat pokud pomalíte dlouhou dobu. Do receptu doplním obě varianty, záleží i na času přípravy. Pokud dostatek času máte, osmahněte vše dopředu, pokud ne, není to nutné. Alespoň to je moje zkušenost. Přeji, ať se vám recept povede ;-)

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky