Hovězí ragú v pomalém hrnci

Ráda experimentuji a pokaždé se těším, jak jídlo dopadne a zda bude k jídlu 😆 Dnes to byl přesně ten případ. Kombinace zásob doma a vyšlo z toho super ragú, které se do kaše krásně vsáklo a byla to fakt dobrota. 

600 g hovězího zadního masa
2 cibule
2 větší mrkve
1 plechovka krájených rajčat
malá cuketa
sůl
pepř
tymián
voda
bramborová kaše na přílohu

Nejdříve připravíme maso. Očistíme ho, nakrájíme na středně silné plátky, osolíme ho a opepříme. Takto připravené maso vložíme do pomalého hrnce. Potom nakrájíme cibuli na kostičky, mrkev na kolečka a přidáme zeleninu (kromě cukety, na tu přijde řada později) k masu v pomalém hrnci, trochu ji posypeme tymiánem. Podlijeme troškou vody, jen tak, aby bylo maso z části ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 5-6 h. Já pomalila přesně 5 h a maso bylo akorát. Zhruba 2h před koncem vaření (na II. stupeň) - 3h (na I. stupeň) přidáme nakrájená rajčata a cuketu nakrájenou na silnější plátky, jemně zeleninu vmícháme k masu a necháme pomalit než je vše měkké. Podáváme s bramborovou kaší.


Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory/ rýže

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky