Bramborová polévka v pomalém hrnci
Bramborovou polévku jsem nikdy v pomalém hrnci nedělala, protože mi to přišlo zbytečné, když je uvařená za chvíli. Podle názorů všech lidí okolo, co jí zkusili, mi to ale nedalo a dnes jsem ji "prubla". Nechtělo se mi nic smažit dopředu, takže jsem vše do pomalého hrnce večer naházela a přes noc vznikla úžasná polévka s plnou chutí zeleniny. Fakt jsem nevěřila, že je v tom tak velký rozdíl... a je 😇 Takže ode dneška má pomalý hrnec další významné plus 😀😀😀 Doporučuji vyzkoušet.
3 stroužky česneku
lžíce ghí
sůl
pepř
majoránka
voda
Nejdříve nakrájíme mrkev a brambory na drobné kostičky. Dáme vše do pomalého hrnce. Poté přidáme celý sáček mražené zeleniny (ideálně povolené, do hrnce by se neměly dávat mražené ingredience - prodlužuje se zbytečně čas vaření). Přidáme sušené houby (nenamáčela jsem je), drcené vločky (nebo jíšku) a ghí. Osolíme a jemně opepříme. Vše zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Vše záleží na poměru surovin. Já pomalila přesně 7 h na I. stupeň a polévka byla skvělá, zelenina na skus, žádná rozblemcaná, chuť výborná. Nakonec dochutíme rozmačkaným česnekem, majoránkou, pepřem, případně dosolíme. Necháme vše prohřát a podáváme například s čerstvým pečivem. Dobrou chuť.
Doporučení:
- mražená zelenina (doporučuji s pestrými druhy zeleniny - květák, hrášek, atd.)
- zahuštění je možné samozřejmě i máslovou jíškou
POSTUP PŘÍPRAVY:
Dobrý večer,prosím,kdy se přidává jíška.Vyzkoušela jsem hodně Vašich receptů a jsou super.J.
OdpovědětVymazatDobrý den, jíšku přidejte hned na začátku, viz recept, přidání vloček, do receptů to raději také doplním, já zahušťovala vločkami. Těší mě, že se recepty líbí 😉
VymazatNo to je teda dilema. Vůbec nevím jestli si mám ten pomalý hrnec pořizovat. Je to podle vás dobrý nápad? Já totiž nevím jestli se v něm dá dělat třeba i má oblíbená koprová omáčka. Má s tím někdo zkušenosti? Já moc času v kuchyni netrávím totiž.
OdpovědětVymazatDilema to není vůbec, já už si bez pomalého hrnce neumím představit vařit :-) Koprovou omáčku najdete na blogu také, stačí hledat.
Vymazat