Hovězí kuličky v rajčatové omáčce v pomalém hrnci

Rajská, rajčatová nebo zeleninová s rajčaty, to jsou omáčky, které nikdy nezklamou. X-krát je obměníte a máte zase něco nového. Tak to bylo i dnes 😏 Dala jsem do základu cibuli se spařenými rajčaty a chuť byla skvělá a hlavně jsem už ničím nedohušťovala. Dobrou chuť.

650 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 rajčata
600 ml rajčatové passaty
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1 lžička oregana
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžíce strouhanky
1 vejce
sůl
pepř
voda
cukr moučka (na dochucení)

Nejdříve nakrájíme 1/2 cibule na nejjemnější kousky, jak to jde. Poté připravíme maso do misky, přidáme najemno nakrájenou cibulku, vejce, strouhanku, oregano, sladkou papriku, osolíme, opepříme a vše pořádně smícháme do směsi. Dle potřeby přidáme více koření, záleží na množství masa a vašich chutích... Z masové směsi tvoříme kuličky o průměru cca 4 cm, které položíme do pomalého hrnce. K masu přidáme na kostičky nakrájený zbytek cibule, spaříme rajčata, která oloupeme a dáme je ke kuličkám. Vše podlijeme trochou vody (cca 10 lžic), přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 7-8 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 5 h na II. stupeň. Zhruba po 2 hodinách vaření přilijeme rajčatovou passatu, jemně promícháme s kuličkami a necháme dále vařit. Na konci vaření vyndáme kuličky z hrnce a omáčku rozmixujeme, kuličky poté vrátíme do omáčky. Nakonec dochutíme cukr moučkou nebo dle vaší chuti. Podáváme s těstovinami.


Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou je i houskový knedlík
- passatu je možné dát i ze začátku vaření


POSTUP PŘÍPRAVY:





Komentáře

  1. Dobrý den, ty vaše recepty vypadají fakt skvěle. Poradil byste mi nějaký internetový obchod, kde nakoupit pomalý hrnec, ale ne nějaký šunt, ale fakt kvalitní hrnec. Cenový limit je, ale určitě to nejsou dva tisíce. Klidně si připlatím za kvalitu. Hodně mě tyhle chytré hrnce baví. Viděl jsem v tom dělat třeba skvělé vývary. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky