Králík na kořenové zelenině v pomalém hrnci

Přidávám další recept na králíka, kterých není nikdy dost :-) A pokud máte domácí zdroj, máte vyhráno. Dnes došlo na kombinaci domácích zásob. Kořenovou zeleninu máme skoro stále, takže jsem přidala jen trochu hořčice, která jídlo ozvláštní, a bylinky. Dobrota to byla. Vyzkoušejte ;-)

2 králičí přední nohy
2 králičí zadní nohy
1 cibule
4 mrkve
1/3 celeru
1 velká petržel
2 stroužky česneku
1 lžíce plnotučné hořčice
1 dcl vody
(bramborový škrob)
bramborová kaše na přílohu

Nejdříve nakrájíme cibuli a mrkev, petržel a celer na nudličky. Takto připravenou zeleninu dáme do pomalém hrnce. Poté připravíme maso. Očistíme ho, osolíme, jemně opepříme a dáme ho k zelenině v pomalém hrnci. Na králíka položíme na plátky nakrájený česnek, potřeme ho trochou hořčice a vše navíc podlijeme vodou smíchanou s další hořčicí a špetkou bramborového škrobu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3,5 - 4h. Já pomalila na II.stupeň přesně 4h a maso bylo jako dort.  Jakmile je vše měkké, podáváme s bramborovou kaší. Dobrou chuť.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- vhodnou přílohou může být i opečená zelenina
- ze skeletu (pokud jste měli celého králíka) doporučuji udělat králičí vývar, v PH je to pecka :-)

POSTUP PŘÍPRAVY:





Komentáře

Oblíbené příspěvky