Rýžová kaše v pomalém hrnci
Rýžovou kaši jsem dělala v pomalém hrnci naposledy před několika lety. Dnes ale nebyla energie, takže na ni z důvodu úspory času stát u sporáku, došlo 😇 Jen to naházet do hrnce a nechat pomalý hrnec kouzlit. Záměrně není v receptu cukr, protože si doslazujeme jinak (kromě fotky...), takže čtěte pozorně doporučení pod receptem a těšte se na super krémovou kaši, je to dobrota 😉
(na kaši nejlepší)
30 g másla
1 litr mléka
špetka soli
1 litr mléka
špetka soli
Pomalý hrnec vymažeme máslem. Rýži dáme na dno pomalého hrnce, přidáme špetku soli a zalijeme rýži mlékem. Přidáme kousky másla, jemně můžeme promíchat. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 3h. Během pomalení není nutné kontrolovat, ale já po 2 h pomalení jednou mírně kaši raději promíchala, x let pauza je x let pauza 😇Vše se spojí v krémovou konzistenci. Na fotce to sice tak nevypadá, ale kaše bude krásně krémová. Jakmile je rýže měkká, podáváme ji s čerstvým či kompotovaným ovocem, dochutíme cukrem, kakaem, skořicí, prostě tak, jak máte rádi. Dobrou chuť.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- můžete použít i běžný typ rýže
- kaši lze pomalit rovnou s cukrem
- u dvojnásobného množství doporučuji pomalit na I. stupeň 3,5 h
- kaši lze pomalit rovnou s cukrem
- u dvojnásobného množství doporučuji pomalit na I. stupeň 3,5 h
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat