Trhané vepřové maso v pomalém hrnci
Trhané maso zase tak často nedělám, ale na nějaké posezení s přáteli, oslavu, se tento recept fakt hodí. Je to obrovská dobrota. Tentokrát jsem dala jako přílohu lokše s kysaným zelím a byla to pecka. Je možné maso podávat i s topinkou. Dobrou chuť.
1 velká červená paprika
4 stroužky česneku
1 plechovka krájených rajčat
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky uzené papriky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
1 lžíce sójové omáčky
čtyřbarevný pepř
Nejdříve si připravíme maso. Očistíme ho, nakrájíme na velké kostky a dáme ho do pomalého hrnce. Dále nakrájíme nahrubo cibuli a červenou papriku, vše přidáme k masu v pomalém hrnci. Maso pořádně osolíme, trochu opepříme, přidáme majoránku s paprikou a dalším koření. K masu dáme krájená rajčata, promícháme. Nepodléváme, vše pustí tekutinu. Pokud nutně potřebujete podlít, že by mělo připálit, dejte maximálně dvě lžíce vody, směs se ničím potom nezahušťuje! Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4 h. Jakmile je maso měkké, vidličkou ho natrháme, vytvoří se lahodná masová směs se "sósem", kterou podáváme buď s lokšemi a kysaným zelím (dokonalá kombinace) nebo opečenou topinkou.
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i opékané brambory
- nebojte se maso pořádně dochutit, ať má fakt chuť
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat