Vepřová kýta se zeleninou v pomalém hrnci

Někdy jsem už opravdu bezradná a nevím co vařit... Takže opět dnes došlo na CDD (co dům dal). A byl z toho fajn oběd, omáčka je podobná rajské, ale s kousky zeleniny je to přeci jen trochu zajímavější. Dobré jak s těstovinami, tak s rýží.

500 g vepřové kýty
2 cibule
1 mrkev
kousek celeru
4 stroužky česneku
plechovka loupaných rajčat
kari koření
sladká mletá paprika
tymián
sůl
pepř
voda/ vývar
100 ml smetany

Oloupeme zeleninu a nakrájíme na kostičky, česnek na kolečka. Dáme do pomalého hrnce. Očistíme maso, poté ho nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme, jemně opepříme, posypeme trochou kari koření, sladké papriky a tymiánem. Takto připravené maso vložíme k zelenině v pomalém hrnci. Podlijeme buď vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso trochu ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na II. stupeň na 4-5 h, já pomalila přesně 4,5 h na II. stupeň. Před koncem vaření přidáme loupaná rajčata, promícháme a necháme prohřát. Nakonec přilijeme trochu smetany na zjemnění. Dle potřeby dochutíme a podáváme s těstovinami.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4-5 porcí
- omáčku můžete "vytunit" téměř čímkoliv
- vhodnou přílohou může být i rýže

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

Oblíbené příspěvky