Krůtí plátky na paprice v pomalém hrnci
Kuře na paprice milujeme. Dnes vyšla volba na krůtí maso. Omáčku jsme vůbec nezahušťovala moukou. Naopak jsem ji vytunila zdravější variantou, rozmixovala jsem do omáčky máslové fazole, což mi poradila kamarádka, a které omáčku krásně zahustily. Na chuti nikdo z rodiny nepoznal, co jsem do omáčky propašovala 😃 Výbornou chuť udělala i osmažená cibulka s kvalitní sladkou paprikou. Dobrou chuť.
2 cibule
1 červená paprika
1 plechovka máslových fazolí
250 ml 30% smetany
sladká paprika
pálivá paprika
1 červená paprika
1 plechovka máslových fazolí
250 ml 30% smetany
sladká paprika
pálivá paprika
ghí (přepuštěné máslo)
sůl
čtyřbarevný pepř
voda/ vývar
sůl
čtyřbarevný pepř
voda/ vývar
Nejdříve připravíme cibuli. Nakrájíme ji na kostičky a na ghíčku ji osmahneme. Přidáme 3 - 4 lžičky sladké papriky a špetku pálivé, necháme provonět. Takto připravenou cibuli dáme do pomalého hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku. Dále očistíme maso, nakrájíme ho na plátky, z obou stran ho jemně osolíme a opepříme. Maso dáme k cibuli v pomalém hrnci. Podlijeme vodou/ vývarem tak, aby bylo maso skoro ponořené, viz foto. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4 - 4,5h. Cca hodinu před koncem vaření vyndáme z omáčky maso. Omáčku můžeme mixovat buď v pomalém hrnci nebo v nádobě bokem, což je jistější, abyste si hrnec nepoškrábali. Do nádoby nalijeme omáčku z hrnce, rozmixujeme ji, přidáme smetanu a fazole, vše rozmixujeme tak, aby byla omáčka hladká a krémová. Nalijeme ji zpět do hrnce, vrátíme do omáčky maso, necháme ještě hodinu vše prohřát. Podáváme ideálně s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 8-10 porcí
- recept si přizpůsobte množství surovin, já měla 2x více než obvykle
- vhodnou přílohou mohou být i těstoviny, brambor
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat