Rajčatová omáčka na špagety v pomalém hrnci

Špagety jíme na spoustu způsobů, dnes tedy další varianta "boloňské". Čerstvá rajčátka a kvalitní maso. A byla to veliká dobrota. Doporučuji.

200 g mletého masa (mix hovězí + vepřové)
200 g červených cherry rajčátek
200 g žlutých cherry rajčátek
2 cibule
1 - 2 stroužky česneku
1 rajčatová passata
sůl
pepř
koření na mletá masa
oregano

Nejdříve nakrájíme cibuli na drobné kostičky, poté přidáme namleté maso, nakrájená rajčátka na poloviny nebo čtvrtiny (dle jejich velikosti), nadrcený česnek. Vše osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a kořením na mletá masa. Směs promícháme, aby se koření dostalo jak na maso, tak na zeleninu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 4-5 h nebo na II. stupeň na 3-4 h. Já pomalila na II. stupeň přesně 3,5h. Chvilku před koncem vaření přilijeme passatu, jemně promícháme a necháme povařit s omajdou. Dle potřeby dochutíme. Podáváme nejlépe se špagetami a parmezánem. Dobrou chuť.

Doporučení:

- uvedené množství surovin stačí na 4 - 5 porcí
- dochutit omáčku můžete čímkoli dle vaší chuti, možností je spousta
- do omáčky lze přidat mrkev, atd.

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky