Meruňková marmeláda v pomalém hrnci
Marmeládu jsem nikdy v pomalém hrnci nezkoušela, ale když je sezóna, nedalo mi to 😎 Dnes jsem marmeládu v pomalém hrnci uvařila a pokud pominu to, že to v běžném hrnci máte rychleji, ta pohodlnost nestát u hrnce za to stojí. Chuť i barva je naprosto srovnatelná s běžným vařením. Recept je koncipovaný na 1 kg, takže pokud budete chtít větší množství, poměrem si ho upravte.
skleničky (od přesnídávky)
Omyté ovoce vypeckujeme, nakrájíme na malé kostičky (ovoce se rychleji provaří) a dáme ho do pomalého hrnce. Dle návodu na Gelfixu přidáme k ovoci 2 lžíce cukru s Gelfixem, promícháme. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 2 hodiny. Poté přidáme 350 cukru, promícháme. Necháme 30 minut vařit, poté pomalý hrnec odkryjeme. Pokud chceme marmeládu hladkou, rozmixujeme dohladka, pokud ne, necháme v něm kousky ovoce. Pozor na dno pomalého hrnce, ať si ho nepoškrábete. Po rozmixování necháme ovoce ještě dalších 30 minut povařit bez víka. Ke konci vaření hustotu marmelády otestujeme tak, že kápneme trochu marmelády na talířek. Hotovou marmeládu naporcujeme do vyvařených skleniček, zavřeme a necháme 5 minut otočené víčkem dolů. Z jednoho kila ovoce vyšly 4 přesnídávkové skleničky. Uvidíme, kolik dnů zásoba vydrží 👀
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 skleničky marmelády od přesnídávky (190 g)
- recept lze udělat i z jiného ovoce
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat