Vepřová trhaná krkovice na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Trhané maso v housce je klasika. Dnes se mi do rukou dostala obrovská flákota krkovice, takže došlo na marinádu a skvělé chutě cibule, česneku a bramborové kaše. Na přípravu je to mega rychlovka, což určitě oceníte 😊 S kaší a sósem z cibule a masa je to dokonalost sama. Doporučuji zkusit. Dobrou chuť.
Cibuli nakrájíme na menší kousky a dáme ji do pomalého hrnce. Očištěné maso nakrájíme na širší plátky, a poté ještě na třetiny. Osolíme z obou stran, opepříme, a vložíme k cibuli v pomalém hrnci. Maso poctivě potřeme plnotučnou hořčicí, pokapeme worchesterem a pár lžícemi kečupu (vím, je to prasárna, ale protlak by byl v tomto případě moc rajčatový, což není v tomto receptu žádoucí). Trochu to vše poňahňáme, aby se marináda do masa vmáčkla. Necháme klidně hodinku odpočinout. Posypeme nakrájenými plátky česneku a nastrouhaným zázvorem. Maso podlijeme vodou či vývarem tak, aby bylo skoro ponořené a pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila přesně 4,5 h, maso bylo jako dort 🎂. Vidličkou maso natrháme na větší nudličky (není cílem z toho udělat padrť jako do housky), promícháme. Podáváme s bramborovou kaší a kupou sósu. Dobrou chuť.
- uvedené množství surovin stačí na 7-8 porcí
- vhodnou přílohou mohou být i pečené brambory
Komentáře
Okomentovat