Kuřecí prsa na cibulce a česneku v pomalém hrnci
Další z jednoduchých receptů s kuřecím masem. Jen uděláte marinádu a necháte pomalý hrnec kouzlit. Doporučuji s kupou cibule a vařenou rýží. Dobrou chuť.
sůl
pepř
(hladká mouka)
Marináda:
3 ČL sladké papriky
1 ČL uzené papriky
1 ČL kurkumy
1/2 ČL drceného kmínu
4 PL olivového oleje
3 stroužky česneku
špetka rozmarýnu
Nejdříve připravíme marinádu. Poté očistíme maso, které osolíme a opepříme. Maso marinádou důkladně natřeme, necháme odpočinout. Do pomalého hrnce dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme namarinované maso. Podlijeme trochou vody/vývaru tak, aby maso bylo maličko ponořené. V kombinaci s cibulkou se vytvoří sós, který se bude hodit později k rýži. Maso můžeme trochu poprášit hladkou moukou, já ji tentokrát vynechala. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 4 h.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- koření do marinády lze dát dle vaší chuti
- recept lze uvařit i z kuřecího masa
- vhodnou přílohou může být i bramborová kaše, opečené brambory
POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře
Okomentovat