Segedínský guláš v pomalém hrnci

Segedín tak často nedělám, ale s domácím kysaným zelím jsem ho při deštivém počasí dneska uvařila moc ráda. S kupou červené papriky, pěkně na sádle. Ta poctivá chuť je dokonalá. Doporučuji pěkně osmahnout vše dopředu, v chuti to bude extra znát. 

3 cibule
600 g kysaného zelí
1,2 kg vepřového masa
30% smetana
hladká mouka
sádlo
4 lžičky sladké papriky
1 lžička lahůdkové papriky
1/2 lžička pálivé papriky
drcený kmín
sůl
pepř
voda na podlití
houskový knedlík na přílohu

Nejdříve si na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, bokem u cibule osmahneme na sádle i všechny druhy papriky. Pozor ať se nepřipálí, zhořkla by! Vše dáme do pomalého hrnce. Poté nakrájíme maso na větší kostky, osolíme ho, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Takto připravené maso osmahneme zprudka na sádle a poté ho vložíme k cibuli v pomalém hrnci. Posypeme ho trochou drceného kmínu. Přidáme kysané zelí, promícháme ho s cibulí a masem. Celou směs podlijeme vodou tak, aby bylo vše maličko ponořené. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 5 h.  Přibližně hodinu před koncem vaření, přilijeme rozmixovanou smetanu s lžící hladké mouky, necháme povařit. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 9 - 10 porcí
- v receptu můžete použít více druhů paprik, dodá jídlu skvělou chuť
- doporučuji nechat odležet segedín přes noc

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

Oblíbené příspěvky