Krůtí guláš v pomalém hrnci

Guláš nemáme doma tak často, ale když už se udělá, tak je to super oběd. Poprvé přidávám recept na guláš s krůtím masem. Základ je hodně cibule a kvalitní mletá paprika. Doporučuji si základ udělat na pánvi. Pokud nemáte čas, hoďte vše do pomaláče, ale udělaný základ předem se na chuti fakt vyplatí. Není to top dietka, ale dobrý to je. Proč se v této době omezovat... 😈 😉 Dobrou chuť.

700 g krůtího masa
4 cibule
1-2 lžíce sádla
2 lžičky sladké mleté papriky
špetka pálivé papriky
špetka gulášového koření
trocha drceného kmínu
1-2 lžíce hladké mouky
sůl
voda
houskový knedlík na přílohu

Doba přípravy: 20 minut

Nejdříve osmahneme na sádle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme trochu drceného kmínu. Nakrájíme krůtí maso na menší kostky, osolíme ho a přidáme k osmahnuté cibuli. Maso necháme zatáhnout. Posypeme ho sladkou paprikou, trochou pálivé papriky, gulášovým kořením a promícháme. Necháme zase osmahnout, dle potřeby přidáme trochu sádla. Přidáme hladkou mouku, promícháme a necháme opět osmahnout. Takto připravené maso s cibulí dáme na dno pomalého hrnce. Zalijeme vodou tak, aby bylo téměř ponořené. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. Já pomalila na II. stupeň přesně 4 hodiny. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 6-7 porcí
- vhodnou přílohou je i čerstvý chléb
- fajn může být i majoránka na dochucení

POSTUP PŘÍPRAVY:



Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky