Krůtí obíračka na zelenině v pomalém hrnci

Co dům dal. Tak by se dal shrnout tento recept. Masa bylo na kostech dost, tak padla volba na obíračku a na "jídlo z pomalého hrnce" zároveň. Vše naházet dovnitř a nechat ho kouzlit 😊 Množství je menší, případně si upravte dle potřeby, dnes to bylo jen spotřebování zbytků a nakonec z toho byl fajn oběd. Třeba se bude hodit pro inspiraci 😈

2-3 krůtí kosti s masem
1 mrkev
kousek celeru
1 cibule
4 brambory
1 lžička ghí
sůl
čtyřbarevný pepř
koření na steaky (nebo jakékoliv jiné oblíbené)

Na dno pomalého hrnce dáme na měsíčky nakrájenou cibuli, na špalíčky nakrájenou mrkev a celer, přidáme krůtí kosti, osolíme, jemně opepříme a posypeme kořením na steaky. Nakonec přidáme lžičku přepuštěného másla, klidně můžeme vyměnit za sádlo :-) Nepodléváme! Zelenina pustí šťávu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6 h nebo na 3-4 h. Já pomalila necelé 4 hodiny a vše bylo akorát měkké. 

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 2-3 porce
- koření můžete použít jakékoliv vaše oblíbené
- fajn může být i drcený kmín
- množství surovin si upravte dle potřeby

POSTUP PŘÍPRAVY:

Komentáře

Oblíbené příspěvky