Kuřecí stehna s uzenou krkovicí v pomalém hrnci
V jednoduchosti je krása. Naházet do hrnce a je to. Přesně tak vznikl tento recept, kdy jsme dali přednost zábavě a procházce venku před stáním u plotny 😇 Já mám ten pomalý hrnec asi čím dál radši Máte to taky tak? 😁
3-4 kuřecí stehna
3 cibule
200 g uzené krkovice
3 kousky másla
5 lžic vody
sůl
kmín
Doba přípravy: 10 minut
3-4 kuřecí stehna
3 cibule
200 g uzené krkovice
3 kousky másla
5 lžic vody
sůl
kmín
Doba přípravy: 10 minut
Nejdříve nakrájíme cibuli, na větší kousky (půlměsíčky) a dáme ji do pomalého hrnce. Očištěná kuřecí stehna jemně osolíme (jen trochu, aby nebylo jídlo v kombinaci s uzeným masem přesolené) a pokmínujeme. Maso vložíme k cibuli v pomalém hrnci. Potom nakrájíme uzené maso na kostičky a přidáme ke stehnům. Dáme k masu pár malých kousků másla, přidáme 5 lžic vody. Více ne, vše pustí tekutinu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 6-7 h nebo na II. stupeň na 4-5 h. (vše záleží na velikosti stehen!). Já měla obrovská, takže jsem pomalila 3 ks na II. stupeň 4,5h + 15 min na kůrčičku v troubě. POZOR na hrnce, které do trouby nesmí! Místo použití trouby poodkryjte cca na půl hodiny poklici. Jakmile je vše měkké a dozlatova, podáváme s bramborovou kaší.
Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-5 porcí
- kuře můžete "vytunit" kořením na kuře nebo bylinkami
- vhodnou přílohou mohou být i vařené nebo šťouchané brambory
POSTUP PŘÍPRAVY:
Můžu se zeptat? Máte na blogu hodně masových receptů, což je fajn, já sama jsem velký masožravec. Ale dá se pomalý hrnec použít při pečení? Nenapadá mě, jak by se v něm dala udělat třeba klasická buchta. Nebo to je opravdu nesmysl a přemýšlím už moc za roh? Díky za radu. Právě taky přemýšlím, že bych si pomalý hrnec pořídila, tak sháním inspiraci. Děkuji :)
OdpovědětVymazatDobrý den, využití pomalého hrnce na pečení nemohu hodnotit, protože ho takto nevyužívám a ani nehodlám začít. Je skvělý na maso, omáčky, atd. Dělat v něm moučníky je poslední dobou trend, ale mně to přijde trochu mimo. Každopádně můžete vyzkoušet a uvidíte :-) Každý může vařit jak se mu zamlouvá.
VymazatPokud o koupi PH přemýšlíte, určitě doporučuji. Já v něm vařím téměř 10 let a neumím si to bez něj už moc představit. Spíš by byly někdy potřeba i dva najednou :-)